L'helicòpter i Collserola

L'helicòpter i Collserola
(Carta publicada a La Vanguardia 18-5-2005)

El mal ús de l´helicòpter per part del conseller de Medi Ambient i Habitatge ha desfermat el soroll suficient per a dedicarhi prou temps en el Parlament de Catalunya. No crec que aquests fets siguin motiu per a dimitir, senzillament ens permeten conèixer la dimensió personal i política del conseller Salvador Milà. Però el més preocupant no és l´helicòpter, sinó la superficial política ambiental que desenvolupa el departament.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, en mig de tanta volada, s´ha oblidat d´incloure Collserola en la xarxa Natura 2000, tal com informa l´entitat ecologista Depana en la seva web. No se saben el motius de l´exclusió, però és per tothom conegut el valor ambiental, i també social, d´aquest espai natural on s´hi localitzen hàbitats i espècies d´interès comunitari.

Després de l´actual tràmit d´informació pública, difícilment serà possible incloure Collserola a la xarxa i obtenir el reconeixement de la UE per a garantir-ne la seva conservació i gestió. Si el Govern no ho solventa, es donaria la paradoxa que la resta d´espais naturals protegits de Catalunya formarien part de la xarxa, però Collserola no. Siguem comprensius amb els errors humans, però contundents amb la negligència política.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creixement i immobilitat

Espigolar entre deixalles

La Plaça zona zero