Espais de protecció preventiva

Fa pocs dies que el DPTOP ha iniciat els tràmits de consulta pública de l'esperat Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Ara per ara el format que adquireix és el d'avantprojecte. A la documentació exposada podeu trobar un ampli compendi de tot allò que s'ha reflexionat i es vol proposar. Avui destacaré una de les propostes relacionada amb el que anomenen "espais oberts" (La traducció seria: els espais agrícoles, forestals i fluvials, altrament: "sistema d'espais naturals"). En concret, estableixen una categoria anunciada com "Espais de protecció preventiva del mosaic agroforestal". Aquest són espais naturals sense un règim de protecció especial.

Quina cosa més estranya això de "protecció preventiva"! Recorda allò de la "Guerra preventiva". Bé, el que expliquen és que són espais (18.408 hectàrees) que si s'escau amb el planejament municipal o bé a partir d'altres indicacions es podran urbanitzar i edificar. Déu n'hi do! Espero que finalment es modifiqui i esdevinguin espais naturals amb tots els seus drets.

Comentaris

  1. Tens raó, cal demanar a ales administracions declaracions més clares i compremeses, sino tot acaba sent susceptible de desprotegir, en fi eufemismes a dojo!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Creixement i immobilitat

Espigolar entre deixalles

La Plaça zona zero