The Endless City

Acabo de rebre el llibre The Endless City (la ciutat interminable). Aquesta publicació recull bona part de la feina feta per The Urban Age Project una iniciativa de la The London School of Economics and Political Science i el centre independent de pensament i anàlisi del Deutsche Bank's Alfred Herrhausen Society.

Els promotors del projecte han analitzat i avaluat sis ciutats: Nova York, Xangai, Londres, Ciutat de Mèxic, Johannesburg i Berlín. A partir d'aquesta reflexió han emergit un seguit de problemàtiques i debats comuns i diversos. Bona part, però, de la discussió la podríem resumir que les ciutats del futur haurien de ser verdes, acollidores, socials i benestants. Ara bé, perquè sigui així és necessari un canvi substancial de com transformem i accelerem el creixement de les ciutats així com la influència del capital en aquest procés.

Recordareu que l'any passat es va assolir la fita que més del 50% de la població mundial vivia en ciutats que alhora s'han estès quasi bé interminablement. D'altra banda, s'estima que el 2050 ja serà el 75% del total dels ciutadans del món els que hi viuran. Tot i així, a casa nostra ens proposem de destinar milers d'euros de fons públics per a mantenir la febre del ciment i de l'ocupació del terrirtori. Segurament no deu ser una opció gaire afortunada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creixement i immobilitat

Espigolar entre deixalles

La Plaça zona zero