Estúpids és la salut!


Ara fa uns anys, el llavors novell president Clinton els hi va etzibar als desconsolats dirigents del partit conservador: Estúpids és l'economia!. Una clara referència al motiu pel qual havien perdut les eleccions a la presidència dels EUA. Avui en aquest debat dels 80 km/h ens passa alguna cosa similar. Hi ha qui pensa que tot això és un contuberni en contra de la llibertat de conduir el teu vehicle per on vulguis a al velocitat que desitgis. Però el problema és que moltes ciutats i viles de la regió metropolitana de Barcelona superen habitualment els límits de contaminació admesos. Especialment pel que fa a les partícules en suspensió (PM10) i els òxids de Nitrogen (NOx). Per tant, el principal problema que s'ha d'afrontar és evitar la contaminació que accelera i agreuja determinades malalties respiratòries. No és admisible que obliguem als nostres ciutadans a respirar un aire que no és salubre. Potser hauríem de pensar més amb les persones i menys amb el cotxe!.

Si voleu trobar més informació podeu consultar la Directiva que serà d'obligat compliment a partir del 11 de juny de 2010. També us recomano l'informe: “Els beneficis per a la salut pública de la reducció de la contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de Barcelona” del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental.

Un altre dia ja parlarem de les avantatges que també comporta aquesta mesura pel que fa a la gestió del trànsit, la seguretat, reducció d'accidents i mortalitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creixement i immobilitat

La Plaça zona zero

Espigolar entre deixalles