Matarodona: Al Sr. Martí Domènech

(Carta publicada a la secció "Correu del lector" del Diari de Sabadell el divendres 29 de desembre del 2006)

Permeti’m que li faci un breu comentari al seu article publicat el passat 23/12/06 al Diari de Sabadell sobre la carretera de Matarodona. En l’esmentat escrit feia referència a un article que vaig publicar al diari el 16/12/06 sobre aquesta desencertada actuació de la Diputació de Barcelona. A l’inici del seu article es pregunta sobre la idoneïtat de les sortides d’emergència dels locals públics tot relacionant-ho amb l’ús de la carretera de Matarodona. Un edifici o local públic no és el mateix que un bosc. Barrejar ambdós supòsits potser sí que comporta perplexitat.

Com vostè sap, les restriccions, les mesures de seguretat i les sortides d’emergència per als locals públics res tenen a veure amb les dels espais naturals protegits en cas d’incendi. Per exemple, davant l’elevat risc d’incendi forestal es pot prohibir l’accés al parc natural de Sant Llorenç del Munt, com va succeir l’estiu del 2003. Probablement ens hem de centrar més en analitzar i avaluar aquestes mesures que pertoquen als espais naturals i evitar utilitzar exemples inadequats que més aviat poden confondre.

Pel que fa al darrer paràgraf del seu article, comparteixo plenament la seva reflexió. En aquest sentit, estic persuadit que informarà, quan s’escaigui, de l’ús habitual que es farà de la carretera de Matarodona.

Manel Cunill i Llenas

Sabadell, 26 de desembre de 2006.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creixement i immobilitat

La Plaça zona zero

Espigolar entre deixalles