Sortida de l'escenari: "Excepcionalitat II"


El Decret 84/2007, de 3 d'abril, d'adopció de mesures excepcionals i d'emergència en relació amb la utilització dels recursos hídrics de sequera estableix tres categories o escenaris: Excepcionalitat I, Excepcionalitat II i Emergència segons l'impacte de la sequera. Avui el que està vigent és el d'Excepcionalitat II. Ara bé, Les darreres dades de l'ACA (12 de maig de 2008 a les 14:50) informen que els embassaments del sistema Ter-Llobregat han arribat a 170,75Hm3 d'aigua embassada. Segons l'Annex 2 del Decret de sequera estableix que a 165Hm3 es declararà sortida de l'escenari: "Excepcionalitat II". (això no serà fins el 16 de maig) Una bona notícia pel nostre país. Segurament, però, les reserves d'aigua continuaràn augmentant si tenim en compte que hi ha uns dies de retard entre l'episodi de pluges i l'arribada als embassaments i aqüífers. Per exemple, entre ahir i avui les reserves dels embassaments del sistema Ter-Llobregat han augmentat 10Hm3. D'altra banda, no s'ha de menystenir la resta de precipitacions dels país ja que aporten més aigua a aqüífers, rieres i rius que directament o a través de pous s'utilitzen a moltes viles i ciutats de Catalunya.

Comentaris

  1. Respecte per al Medi ? I un be negre !!!
    Finalment ens ha arribat la pluja. Una pluja caiguda del cel (en tots els sentits) que fa despertar la natura, allunya fantasmes de sequera, assaona els sembrats, omple bassals, reviscola rius i torrents, rega boscos i matollar, renta pedres i espadats, neteja l’aire de pols i ens obsequia tots els sentits amb l’olor de terra mullada, el so de la pluja, el tacte de l’escorça xopa, el gust de l’aigua fresca i els colors del cel ennuvolat.
    Fantàstic ¡!! Oi que sí ?
    Seria fantàstic si no fos per una espècie d’ésser viu (animal racional en diuen) que també aprofita aquest esclat de felicitat per a sortir a “gaudir” de la natura amb un giny mecànic que originàriament es va concebre per als qui treballen la terra….. el “quad” !!.
    Doncs sí; aquest cap de setmana (com la majoria de caps de setmana) el nostre entorn natural s’ha vist envaït per uns éssers que, damunt les seves màquines, han circulat per camins, viaranys, senders, rius, torrents i camps tot arrebossant-se de fang i omplint-nos de soroll per a, segons ells, gaudir de la natura !!
    El masover d’una masia situada dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, explica que aquest diumenge de pluja l’han visitat més d’una vintena de quads i motocicletes, s’han ficat a l’era de la Masia, hi han fet unes quantes giragonses (“trompos” en diuen) i tot seguit han travessat un camp sembrat per dirigir-se qui-sap-on per un camí que recentment havia condicionat i senyalitzat d’acord amb la normativa vigent.
    Aquest masover, més trist que emprenyat, comentava que tot sovint es troba en situacions semblants i que sap de moltes masies de l’entorn, tant de dins com fora del parc, tant de dins com fora de la “Xarxa Natura 2000”, tant de dins com fora de les “reserves d’espècies protegides”, en la mateixa situació. Comentava, més trist que emprenyat, que ja no sap com sortir-se’n, com evitar aquesta invasió a casa seva. Comentava, més trist que emprenyat, que no li serveixen de res les grans declaracions de protecció del medi ambient, de sostenibilitat, de llicències verdes, de transport sostenible, de vehicles ecològics (en diuen “verds” però ell els veu de color “marró fang”), ... mentre ell ha se sobreviure amb el poc que li dona la terra amb el risc de perdre alguna cosa més que les collites, amb aquests visitants a casa seva. Comentava finalment, més trist que emprenyat, que llegeix a les revistes del motor que els usuaris desitgen poder circular pel medi rural i forestal perquè “estimen i respecten la natura”, també hi llegeix que “el bosc es de tots i tenen dret a gaudir-ne” i aquest masover es pregunta perquè a casa seva?; perquè no es compren una finca i ho fan allà?. Es pregunta perquè, si els carrers de la ciutat i les carreteres són de tots, ell no pot fer el mateix que li fan a casa seva?.
    Deia també que és conscient que són quatre gats els qui no respecten res, però que encara no sap de cap associació, club, federació o semblant que hagi denunciat a cap d’aquestes “persones” i que creu, al final, que entre ells es tapen les vergonyes (les il•legalitats deia ell) tot promovent campanyes de respecte per al Medi; Quin medi? El seu medi de vida (clubs, fàbriques, federació, ...) potser, però el medi ambient ..... i un bè negre !!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Creixement i immobilitat

Espigolar entre deixalles

La Plaça zona zero